Intodeauna un tata ar fi de acord sa apara alaturi de fiul sau. Nu ar fi de acord daca tatal ar fi din PSD, cum e cazul meu, sa apara cu fiul sub sigla PNL. As fi de acord sa apar alaturi de feciorul meu, dar fara sigla PNL. Greseala apartine conducerii PNL. Baiatul meu nu are experinta polititica prea vasta si probabil a fost indus in eroare pe perioada cat am fost plecat (bannerele au fost montate in timp ce Simirad se afla intr-o delegatie in Finlanda, n.r.). Pe buna dreptate domnul Nichita (Gheorghe Nichita, sef PSD Iasi, n.r.) s-a suparat si eu m-as fi suparat in locul lui. Insa cred ca acest incident este ca o furtuna intr-un pahar cu apa si nu a adus un prejudiciu atat de mare PSD“, a spus Simirad, in conferinta de presa, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit acestuia, din cele 14 bannere unde apare alaturi de fiul sau, la 10 dintre ele a fost indepartata sigla PNL, urmand ca la restul sa fie indepartata in cursul zilei de luni.
Bannerele au fost montate in Colegiul nr.3 Tibanesti, unde candideaza Lucian Simirad (PNL), Petru Movila (PD-L) si Cristian Nechifor (PSD).

Materialele electorale au fost contestate de PSD la Biroul Electoral Judetean pe motiv ca incalca "deontologia electorala", insa BEJ a decis ca plangerea este neintemeiata. Din cei 17 candidati PSD pentru Parlamentul Romaniei, Constantin Simirad a anuntat ca nu ii sprijina pe doi social-democrati, respectiv contracandidatul fiului sau, Cristian Nechifor si fostul viceprimar al Iasului, Constantin Neculau.