Afirmatia liderului democrat-liberal survine dupa ce Ion Iliescu a declarat ca o alianta intre PSD si PD-L este neviabila atata vreme cat presedinte este Traian Basescu. "Ion Iliescu nu-si cunoaste prea bine colaboratorii care sunt dispusi sa incheie aliante cu oricine de pe glob pentru a reveni la o economie de stat. Odata cu criza financiara, vad ca domnul Iliescu sustine revenirea la un fel de capitalism social de stat. Probabil se gandesc la CEC ca n-au apucat sa-l devalizeze cum au facut cu Bancorex sau cu Banca Agricola. Noi nu dorim aceasta alianta, insa Ion Iliescu nu-si cunoaste colaboratorii, cat de insetati sunt colegii dansului de economia de stat", a declarat Stolojan, la conferinta de presa ce a urmat sedintei Biroului Permanent National al PD-L.

Stolojan a negat insa ca lideri PSD ar fi contactat conducerea PD-L in vederea negocierii unei aliante si a afirmat ca partidul sau nu agreeaza o alianta de guvernamant cu social-democratii. Pe de alta parte, Stolojan a apreciat ca unii pesedisti sunt dispusi sa treaca peste opozitia lui Ion Iliescu fata de o alianta cu PD-L. "Iliescu sa nu uite ca a candidat la presedintia partidului cu aceiasi colegi, cu Adrian Nastase, cu Miron Mitrea, cei pe care ii mangaie astazi pe crestet. Noi ne dorim sa obtinem 40% la alegeri si sa guvernam singuri", a spus prim-vicepresedintele PD-L.

Theodor Stolojan si Adriean Videanu au declarat ca sondajele le sunt favorabile, insa au negat ca ar fi primit un nou sondaj de la consilierul Sebastian Lazaroiu, care a participat la sedinta BPN al PD-L de luni. "Domnul Lazaroiu doar a venit pe la noi. Ne mai da un sfat, doua", a declarat Adriean Videanu. Alaturi de Lazaroiu, a fost prezent la sedinta conducerii democrat-liberale si Felix Tataru, directorul firmei de publicitate si marketing politic GMP.