O parte dintre candidatii democrat-liberali din sectorul 3-Vasile Blaga, Sulfina Barbu si Dan-Radu Zatreanu, au initiat un minicampionat de table, dar si o competitie pentru mai aristocraticul joc de sah. "Tablele sunt o distractie pentru cei de varsta a treia, iar sahul, pentru nepotii lor cu care au iesit la plimbare in parc", a spus Blaga. Principalul organizator, Dan-Radu Zatreanu, s-a prezentat din timp pentru a organiza tragerea la sorti si pregatirea meselor de joc. Amatorii de table s-au inghesuit inca dinaintea inceperii oficiale a competitie, timp in care mesele rezervate sahului au ramas pustii.

Insa cativa pusti le-au ocupat finalmente si pe acestea, mai ales ca aveau de infruntat un maestru international, pe Dan Mitaru, invitat pentru un simultan. Pustii au fost o prada usoara pentru acesta, dar cativa au perseverat jucand de mai multe ori, desi ceaiul fierbinte oferit de organizatori era insuficient pentru a compensa frigul patrunzator. Unuia dintre copii ii tremura vizibil capul din cauza frigului, insa a stat la masa mai bine de ora. Cu o fata incruntata, incerca sa faca abstractie de zornaitul zarurilor rostogolite cu frenezie de la masa vecina. De altfel, obisnuita harmalaie pe care o produc cei mici disparuse aproape complet, principala sursa de zgomot fiind mai varstnicii "tablagii" de la masa vecina.

Desi o distractie mai plebee, jocul de table a adunat cu certitudine mai multi militanti ai PD-L, dar si pensionari in trecere care n-au ezitat sa intre in competitie. Mai ales ca multi dintre ei, aveau in palmares multe jocuri desfasurate in aer liber, indiferent de vicisitudinile vremii. "S-a terminat!", clama un batranel pe un ton deopotriva victorios si profetic atunci cand ii intra zarul care trebuie.

Blaga s-a tinut deoparte de competitie, insa si-a luat rolul de chibit foarte in serios, timp de vreo douazeci de minute, dat fiind ca nici un joc de table in parc nu este complet fara grupul aferent de gura-casca sau specialisti in indicatii pretioase.

Insa frigul a rarit treptat numarul chibitilor, in jurul meselor ramanand doar cei care jucau. Acestia nu renuntau, desi mainile li se invinetisera pe nebuni sau pe ture, iar degetele chircite de frig nu mai aveau priza buna pe zaruri. Intre timp, pe langa candidati se mai oprea cate un cetatean care fie le spunea vreun of, fie le ura succes in alegeri.