Vorbind despre angajamentul de veni cu o noua lege fundamentala, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii "Dimitrie Cantemir", liderul social-democrat nu a dat prea multe detalii despre cum ar trebui sa arate viitoarea Constitutie. "Aceasta reforma impune modificarea Constitutiei republicii noastre. In al treilea an de guvernare, PSD va organiza un referendum pentru adoptarea unei noi Constitutii a Romaniei. Va fi Constitutia unei noi Romanii si acest lucru devine astazi o necesitate", a aratat el.

Geoana a mai spus insa ca, daca va avea sansa sa conduca viitorul guvern, va propune un pact intre partide pentru depolitizarea administratiei si justitiei, ca element fundamental al unui plan de reformare din temelii a statului si de combatere a coruptiei. "Vom lupta impotriva coruptiei fara trambite si fara televiziuni, dar cu rezultate", a mai sustinut liderul pesedist. Functiile din administratie si justitie nu trebuie sa mai fie obiect de "talcioc politic", a mai spus Geoana.

Presedintele PSD a mai promis ca viitorul Legislativ va da legi pentru toata lumea si va limita emiterea ordonantelor de urgenta."Doar o treime din legile din Romania sunt facute pentru toti. Restul sunt facute pentru a crea categorii sau subcategorii de privilegiati", a spus presedintele social-democrat, promitand ca, daca PSD va veni la putere, legea se va aplica "in acelasi mod pentru toti".