"Asa tata, asa fiu" - este intitulat un banner care a fost afisat, miercuri seara, in majoritatea comunelor care formeaza Colegiul nr.3 Tibanesti deputati, si care il prezinta pe Constantin Simirad alaturi de Lucian Simirad sub sigla PNL.

"E o chestiune pe care o vom analiza si la partid. Vom verifica de ce apare intr-un banner al PNL, pentru ca intr-adevar nu este corect ", a declarat primarul Iasului Gheorghe Nichita, presedinte PSD Iasi.

In opinia contracandidatului PSD al lui Lucian Simirad, bannerele au fost facute de liberali fara aprobarea lui Constantin Simirad.

"Sunt facute fara vointa lui. Daca s-au facut insa cu stirea lui, omeneste eu il inteleg. Din punct de vedere electoral, nu-mi fac probleme, iar din punct de vedere politic nu este treaba mea, e o treaba de partid", a declarat, joi, Cristian Nechifor, candidatul PSD in Colegiul Tibanesti.

Presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, nu a putut fi contactat, acesta aflandu-se intr-o delegatie oficiala in Finlanda. Recent insa, Simirad a declarat ca singurul colegiu in care nu se va implica in campania electorala este cel al fiului sau.

"Nu pot sa nu-l las (pe Lucian Simirad, n.r.) sa nu incerce sa se afirme, dar in acelasi timp nu pot lovi in feciorul meu cel care cu siguranta este mult mai apropiat de mine decat colegii de partid. Asta este pozitia mea, deci un singur colegiu in care nu ma amestec, in rest ma voi amesteca", a spus Constantin Simirad, in conferinta de presa prilejuita de lansarea candidatilor PSD Iasi la alegerile parlamentare.

Seful PNL Iasi, Relu Fenechiu, a subliniat ca nu exista o intelegere intre liberali si Constantin Simirad.

"Este o relatie parinte-fiu", a completat Fenechiu.

In Colegiul Tibanesti, Lucian Simirad ii are contracandidati pe Cristian Nechifor de la PSD si Petru Movila de la PD-L.