"Se dispune interzicerea folosirii pe raza teritoriala a circumscriptiei electorale Constanta a utilizarii semnului electoral al petentului PD-L de catre Alianta Politica PSD+PC in orice modalitate de publicitate (ecrane digitale, panouri publicitare, afise electorale ori altele asemenea)”, se arata in decizia BEJ Constanta. Decizia poate fi contestata la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore.

Organizatia judeteana PD-L Constanta a depus, marti, o contestatie la Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie nr.14 Constanta, prin care acuza Alianta PSD+PC ca foloseste ilegal sigla si mesajul electoral al PD-L in unele afise. Astfel, pe unele afise electorale ale PSD apare, in jumatatea stanga, sigla PD-L si culoarea portocalie, cu mesajul "Ei cu ei", iar in jumatatea dreapta sigla PSD si culoarea rosie, cu mesajul "Noi cu voi".

PD-L Constanta solicita BEJ aplicarea legii si interzicerea difuzarii de panouri publicitare si ecrane digitale, dar si afise electorale in care era folosita fara drept sigla de campanie democrat liberala. “Acestea sunt contrare ordinii de drept, a deontologiei electorale si este folosit electoral de PSD+PC, avand unic scop de inducere in eroare a electoratului prin folosirea modelului de afis electoral, folosind atat mesajul electoral al PDL “Ei cu ei, noi cu voi” cat si culoarea portocalie si albastra pe jumatatea stanga, iar culoarea rosie pe jumatatea dreapta a afisului”, se mai arata in contestatia depusa de PD-L Constanta.