Materialul reprezinta sintetic cele mai importante elemente de noutate pe care le aduce Legea 35/2008, privind desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si a Senatului din 30 noiembrie 2008 in strainatate.

Ghidul face parte din planul de comunicare stabilit de Ministerul Afacerilor Externe pentru informarea cetatenilor romani din afara granitelor tarii, pentru a le aduce la cunostinta noua procedura de votare, aferenta votului uninominal.

Ghidul va fi postat pe pagina web a MAE, in cadrul sectiunii „Alegeri Parlamentare 2008”. Misiunile diplomatice vor multiplica materialul si il vor distribui gratuit cetatenilor romani prin intermediul consulatelor.

Citeste si:

De asemenea, in consulate si in spatiile publice frecventate de cetateni romani vor fi puse afise de informare in legatura cu necesitatea respectarii conditiilor de votare pentru cetatenii romani, asa cum au fost stabilite de noul cadru legal in vigoare.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze din timp asupra noii proceduri privind votul uninominal, pentru a-si putea exercita acest drept in bune conditii la scrutinul din 30 noiembrie 2008. Ministerul Afacerilor Externe a demarat efortul de informare a romanilor din strainatate in privinta modului de desfasurare a alegerilor din 30 noiembrie de la inceputul lunii octombrie.