Antonescu estimeaza ca PD-L nu va reprezenta „nicidecum” prima optiune la alegerile parlamentare, iar PNL poate obtine chiar 25% din mandate. In cazul in care liberalii ar obtine un scor de sub 20%, vicepresedintele PNL este de parere ca partidul ar trebui automat sa treaca in opozitie.

In plus, vicepresedintele PNL sustine ca, desi in litera Constitutia ii da presedintelui libertate aproape totala de a desemna premierul, in spirit il obliga sa respecte si vointa partidelor. In acest sens, liderul liberal este convins ca declaratiile lui Traian Basescu sunt generate doar de inceperea campaniei electorale, in care seful statului se implica, si ca, dupa scrutin, presedintele nu va ignora optiunea partidelor.

"Interpretarea pe care presedintele incearca s-o dea Constitutiei este aceea ca domnia sa poate desemna pe oricine este cetatean roman si indeplineste conditiile legale pentru a fi demnitar. Este categoric o interpretare abuziva si care, constitutional vorbind, se bazeaza pe lipsa de claritate a acestui articol. Constitutia spune doar ca presedintele desemneaza un posibil premier, dupa consultari cu partidele politice si, evident, tinand cont de rezultatul alegerilor.”, a declarat Antonescu.

Citeste si:

In opinia lui Antonescu, presedintele ar trebui sa desemneze un premier din partidul care a primit majoritatea locurilor in parlament.

In privinta sondejelor care pozitioneaza PSD-ul pe primul loc in optiunile alegatorilor, Crin Antonescu declara ca: “Eu cred ca sondajele care se fac privitor la optiunile pentru partide nu mai au nici pe departe relevanta pe care o aveau pana acum, in perspectiva acestor alegeri. Pentru ca ar trebui sa avem practic 400 si ceva de sondaje cate colegii electorale sunt si pentru ca optiunea generala pentru un partid nu se va converti neaparat in optiunea pentru un candidat. Asta este una din marile modificari pe care votul uninominal le va aduce. Estimarea mea este ca PD-L nu va fi nicidecum prima optiune a romanilor, insa ceea ce ma intereseaza cu precadere este, fireste, scorul pe care PNL il va obtine in aceste alegeri.

In privinta procentelor, Crin Antonescu indrazneste sa viseze chiar si la un procent de 30% din voturile alegatorilor, in favoarea PNL.