"Ar fi foarte util ca domnul Marko sa accepte invitatia mea de a dialoga la Duna Tv, care este postul cel mai mult vizionat din electoratul din zona respectiva. Si din respect pentru electorat, dar si din barbatie, ar trebui sa accepte aceasta provocare. Nu trebuie sa aiba frica de concurenta daca este un presedinte atat de valoros”, a afirmat Kincses. Acesta a mai adaugat ca la Duna Tv nu ar trebui sa se plateasca nimic pentru aceste emisiuni, dar nu se accepta doar prezenta unui candidat „din prudenta”.

Kincses a mai spus ca se considera in inferioritate fata de Marko Bela doar din punct de vedere financiar, deoarece spune el, bugetul lui este de 20 de ori mai mic decat cel al presedintelui UDMR. "Nu pot sa fiu pe picior de egalitate cu dansul, dar eu voi avea un dialog tete-a-tete cu oamenii. Eu nu pot veni cu Dancs Anna Maria si cu alte minuni de acest gen. Nici macar cu Bela Karoly, cu care am fost coleg de Nationala, ca junior. El era atunci ciocanar, aruncator de ciocan adica si eu sprinter. Eu voi avea o campanie modesta din punct de vedere pecuniar, este clar ca nu suntem in aceeasi categorie de greutate”, a spus Kincses.

Acesta a adaugat ca se bazeaza pe o campanie eleganta. "Sper sa nu avem aceasta sarcina ingrata de a combate minciunile, ci sa spunem lucruri corecte. Programul electoral al UDMR zice „Impreuna, in continuare”, dar exista o intrebare in imnul secuilor: „Dar incotro sa o luam?”

Avocatul Kincses Elod este cunoscut drept un politician maghiar radical, motiv pentru care a fost indepartat in 2000 de la conducerea organizatiei UDMR Mures. Candidatura lui a fost initial respinsa de BEJ deoarece nu a avut cele patru liste cu semnaturi in original si a fost reprezentat in instanta de un alt avocat-politician, cunoscut drept un ultranationalist, Ioan Sabau Pop, care candideaza din partea PSD.

In alta ordine de idei, evocand expresia mult vehiculata „atunci cand SUA vor avea un presedinte de culoare si Romania va avea un presedinte de etnie maghiara”, Kincses Elod a spus ca acest lucru este foarte posibil, dar nu la alegerile din 2009.