CNA va notifica TVR printr-o scrisoare prin intermediul careia ii va cere postului public sa difuzeze clipurile de campanie ale PNL si PD-L refuzate anterior - a declarat pentru NewsIn Narcisa Iorga, reprezentanta a Presedintiei in CNA. Narcisa Iorga a afirmat ca Televiziunea publica si-a exprimat punctul de vedere cu privire la cele doua clipuri, opinie care, din perspectiva sa, "nu avea niciun fel de sustinere".

Ea a detaliat ca TVR a refuzat cele doua clipuri pentru ca, printre altele, in cel al liberalilor, un alegator flutura un stegulet mic cu tricolorul, iar in cel al PD-L exista o declaratie politica a lui Theodor Stolojan, despre care TVR a sustinut ca aduce atingere demnitatii oamenilor. "Am raspuns (n.r. - CNA) ca ambele clipuri puteau fi difuzate, ca au exagerat evident", a spus Narcisa Iorga. O alta recomandare din scrisoarea CNA este aceea ca TVR isi poate face propriile stiri electorale, nu doar pe materialele transmise de partidele politice - a mai spus Iorga. Reprezentanta Administratiei prezidentiale a spus ca initiativa trimiterii scrisorii la TVR i-a apartinut, argumentul sau fiind incalcarea pluralismului. "Cand tu (n.r. - TVR) ai difuzat doar clipul PSD, fara sa le dai pe cele ale PD-L si PNL, omul nu si-a putut forma o parere", a afirmat Narcisa Iorga.Ea a subliniat ca TVR nu poate cenzura o declaratie politica a unui lider, mai ales destinata unei emisiuni de promovare electorala.. "Este adevarat ca responsabilitatea revine radiodifuzorului in orice conditii, dar clipurile nu aduceau atingere demnitatii persoanei", a precizat Iorga.

PD-L acuza TVR, intr-un comunicat de presa remis NewsIn, ca a comis un abuz interzicand difuzarea materialelor electorale ale partidului. PD-L aminteste ca a reclamat Consiliului National al Audiovizualului, pe 3 noiembrie, faptul ca Televiziunea Romana "cenzureaza mesajele adresate alegatorilor de catre liderii democrat-liberali prin intermediul materialelor video pentru buletinele electorale, interzicand difuzarea respectivelor materiale in timpul de antena alocat partidelor politice".
Potrivit PD-L, Televiziunea Romana a comunicat in scris ca nu accepta expresia „Guvern PNL-PSD”, folosita de Theodor Stolojan, "pentru ca un asemenea Guvern nu exista". De asemenea, TVR ar fi informat ca nu permite expresia „politica de clan” folosita de Vasile Blaga, cu referire la ministrii premierului Calin Popescu Tariceanu. "Televiziunea Romana ne-a trimis la Dictionarul Explicativ unde scrie ca un clan e <un grup intovarasit in vederea unui scop reprobabil>", se mai arata in comunicatul PD-L.