Biroul Electoral Judetean Mures a anuntat, luni, ca ordinea candidatilor din partea partidelor parlamentare este: UDMR, PD-L, PNL, PRM si Alianta Politica PSD+PC, urmate de formatiuni neparlamentare. Dupa partidele parlamentare, urmeaza Partidul Popular si al Protectiei Sociale, care a depus o singura candidatura in colegiul uninominal nr. 8 Camera Deptatilor, PNG-CD si candidatul independent Kincses Elod, in colegiul uninominal nr. 2 Senat. In judetul Mures, in cele 12 colegii, din care 4 pentru Senat si 8 pentru Camera Deputatilor, au depus liste complete 6 formatiuni: UDMR, PDL, PNL, PRM, Alianta Politica PSD+PC si PNGCD, la care se adauga candidatul PPPS, Alin Pacurar, in colegiul uninominal nr. 8 Camera Deputatilor si candidatul independent, Elod Kincses, in colegiul uninominal pentru Senat si cei 18 candidati ai minoritatilor nationale, care vor figura pe buletinele de vot pentru Camera Deputatilor.

Prima pozitie pe buletinele de vot din Arges a fost ocupata tot de UDMR, in urma tragerii la sorti care a avut loc, luni, la Biroul Electoral Judetean. Dupa UDMR, urmatoarele locuri sunt ocupate in ordine de PNL, PD-L, PRM , Alianta PSD-PC si PNG. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat alte formatiuni politice neparlamentare, care nu au candidati la toate colegiile din judetul Arges. Partidul Popular si al Protectiei Sociale (PPPS) are doar doi candidati la Senat si trei la Camera, Alianta electorala Partidul Verde Ecologist ( AEPVE) are trei candidati la Senat si doi la Camera si Partidul Socialist Roman (PSR) are un singur candidat la Senat. Exista si candidatura unui independent, in colegiul senatorial Curtea de Arges-Campulung, Gratiela Birla, care a mai candidat la presedintie in 1996. In Arges exista noua colegii pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat.

Subprefectul de Mures, Zamfira Pora, a declarat, luni, ca un bultin de vot tiparit costa in medie aproape 30 de bani, cele pentru Camera Deputatilor fiind mai scumpe. "Un buletin costa 0,297 de bani. Cele pentru Senat sunt mai ieftine, fiind mai putini candidati, 0,178 de bani. La Camera in Colegiul 8 un buletin costa 0,297 de bani, in timp ce in restul colegiilor pretul este de 0,238 de bani. Aceste preturi include TVA”, a spus Pora.