Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat vineri ca retragerea de pe liste a profesorilor-candidati liberali, maghiari, social-democrati si conservatori "e cea mai buna forma de a sanctiona neobrazarea celor patru formatiuni care, in frunte cu Tariceanu si Geoana, comit un incredibil act de nesupunere civica". El a precizat ca apelul se adreseaza dascalilor din partidele nominalizate, pentru ca toate cele patru formatiuni refuza sa aplice legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor.

Presedintele PRM a estimat, de asemenea, ca daca trei-patru profesori-candidati se vor retrage de pe listele parlamentare, cele patru formatiuni "vor pierde la recolta finala cateva zeci de mii de voturi". "O sa vedeti atunci cum vor da in balbaiala si vor gasi fonduri pentru cresterea salariilor din invatamant", a spus Corneliu Vadim Tudor.

El a mai declarat ca PRM va da publicitatii o lista a profesorilor-candidati din cele patru formatiuni, document in curs de centralizare si care contine pana la aceasta ora, in inventarul PRM, aproape 30 de nume. "Incepand cu Ecaterina Andronescu si Razvan Theodorescu (...), care daca mai are o urma de decenta si de raspundere morala ar trebui sa se retraga de pe lista", a spus liderul PRM.

Negocierile dintre sindicate si ministrul Muncii si cel al Economiei si Finantelor privind majorarea salariilor din invatamant au esuat, urmand ca luni profesorii sa intre in greva de avertisment, a declarat presedintele executiv al federatiei Spiru Haret, Marius Nistor. Sindicalistii din invatamant protesteaza fata de decizia Guvernului de a amana pentru aprilie 2009, prin Ordonanta de Urgenta, aplicarea Legii votate Parlament si promulgate de presedinte care prevede majorarea cu 50% a salariilor profesorilor