"Colegiile din Prahova unde candideaza reprezentantii PSD si PNL, Adrian Nastase, respectiv Adriana Saftoiu, au fost recompensate din bani publici tocmai acum, cu doar doua zile inainte de startul oficial al campaniei electorale, de catre majoritatea penelisto-pedelista din Consiliul Judetean Prahova", se arata intr-un comunicat de presa al PNG-CD remis, joi, agentiei NewsIn.

Astfel, potrivit comunicatului, miercuri a fost emisa o Hotarare de Guvern prin care au fost repartizate Consiliului Judetean Prahova 18.600.000 de lei ( aproximativ 6 milioane de euro), reprezentand o suma defalcata din taxa pe valoarea adaugata, pentru repararea drumurilor judetene si comunale. Reprezentantii PNG-CD subliniaza faptul ca, din cele 104 localitati din judetul Prahova, doar 14 localitati, care se afla in colegiile in care candideaza Nastase si Saftoiu, au primit aceste fonduri.

"In colegiul lui Nastase, care cuprinde localitatile Balta Doamnei, Ciorani, Gherghita, Olari, Rafov, a fost alocata suma de 960.000 de lei. In colegiul unde candideaza Adriana Saftoiu, localitatile Urlati, Albesti Paleologu si Berceni vor primi 1.440.000 de lei", se mai arata in comunicatul de presa amintit. Beneficiari ai "pomenilor electorale" mai sunt, potrivit PNG-CD, si colegiile unde candideaza liberalii Gratiela Gavrilescu si Ion Luchian, ca si social-democratul Marian Saniuta.

Presa a scris despre doua hotarari ale Guvernului, din data de 24 septembrie, prin intermediul carora Executivul a transferat catre bugetul primariilor si consiliilor judetene doua miliarde de lei din fondul de rezerva. Banii au mers in special catre comunele care fac parte din colegiile uninominale in care vor candida liderii PSD si PNL. Partea leului a fost adjudecata de PNL si PSD, un loc special ocupandu-l comunele care fac parte din colegiile uninominale in care vor candida liderii celor doua partide, Calin Popescu-Tariceanu, respectiv Mircea Geoana. Astfel, in medie, unui judet administrat de PSD sau PNL i-au revenit, potrivit calculelor celor de la Evenimentul zilei, 24,7, respectiv 25 de milioane lei, in timp ce unuia condus de PD-L, 7,5 milioane sau, in cazul comisiilor judetene ale UDMR, 8,75 milioane. Alte 1,3 miliarde au fost alocate catre primarii, dar si in bugetele catorva dintre judete. La capitolul primarii, primul loc il detin tot PSD si PNL. In colegiul de Senat al lui Geoana, din Dolj, s-au dus 7,3 milioane de lei, in timp ce Tariceanu a dat primarilor din colegiul ilfovean in care candideaza 2,8 milioane.