"PNTCD va sustine aici, la Timisoara, candidatii PNL pentru alegerile parlamentare din acest an. Este o alianta electorala pe care PNTCD o face cu PNL numai in judetul Timis, nu si in restul tarii. Noi am fi vrut sa avem o alianta electorala la nivel national, dar liberalii nu au acceptat-o. Daca s-ar fi facut alianta, PNL ar fi ajutat PNTCD sa revina in Parlament. Suntem constienti ca prin forte proprii este practic imposibil sa ridicam pana la pragul electoral partidul, de acolo de unde l-a coborat Milut. In aceste conditii, PNTCD este cel care ajuta - ca intotdeauna! - pe liberali", se arata in mesajul presedintelui PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu.

Radu Sarbu a cerut ca, prin acest acord, administratiile taraniste sa fie ajutate mai mult de Guvern. "Este nevoie de o alianta pentru a sustine administratiile cu fonduri. Este nevoie de descentralizare. PNTCD va reveni acolo unde ii este locul, in Parlament, chiar daca nu acum, in 2008", a spus Sarbu.

Presedintele PNL Timis, senatorul Adrian Cioroianu, si-a exprimat increderea ca taranistii vor reveni pe principala scena politica a tarii, iar extinderea protocolului semnat la inceputul anului, pentru alegerile locale, nu face decat sa "consfinteasca o stare naturala, deoarece liberalii si taranistii sunt vecini de istorie, cu o complicitate democratica". Vorbele optimiste ale lui Cioroianu l-au facut pe Radu Sarbu sa spuna ca regreta ca Cioroianu nu este el presedintele PNL la nivel national.

Cele doua filiale au semnat, inainte de alegerile locale, o alianta si au stabilit mai multe proiecte administrative comune. "Avem un program comun inca de la alegerile locale, cu 120 de obiective pentru care asteptam sustinere. Macar un sfert sa se realizeze si tot va fi bine", a precizat Ciuhandu.