"PCM pentru mine este o mare dezamagire, ca politician care am sustinut necesitatea aparitiei unei alternative. Se discrediteaza in fata electoratului si a noastra. Am informatii ca se negociaza la nivel de tara ca sa-si retraga si independentii pe care ii mai sustin”, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, prim-vicepresedintele PD-L Covasna, deputatul Petre Strachinaru.

Acesta spune ca "orice partid se vizualizeaza in confruntari electorale" si PCM avea sanse cel putin in Covasna, unde si la alegerile locale a obtinut un rezultat mai bun decat al UDMR. “De ce nu au ramas atunci societate civila!?”, a spus Strachinaru.

Totodata, liderul organizatiei de tineret a PD-L, Dan Suciu, a subliniat si acesta “declinul” PCM inaintea alegerilor parlamentare.

PCM anunta ca va fi o mare epopee a politicii locale. Povestea PCM s-a tranformat in cei zece negri mititei, au fost eliminati pe rand din scena politica. Fac o mica anticipare – cred ca si ultimii doi negri mititei se vor retrage inainte de parlamentare. Din cate stiu se fac presiuni ca si candidatul independent Otvos Mozes sa se retraga. UDMR face presiuni ca acesta sa nu mai candideze, pentru a pastra ei puterea absoluta”, a declarat Suciu.

PCM Covasna va sustine in lupta electorala doi candidati independenti, pe Rakosi Janos, in colegiul pentru Camera Deputatilor din zona Targu-Secuiesc si pe Szilagyi Sandor, in colegiul senatorial Sfantu-Gheorghe. Al treilea candidat sustinut de civicii-maghiari, Fekete Attila, a fost respins de Biroul Electoral pe motiv ca nu avea suficiente semnaturi de sustinere.

La alegerile parlamentare, Biroul Electoral Judetean a validat candidaturile PD-L, PNL, PSD, PRM, UDMR si ale celor doi candidati sustinuti de PCM, plus un independent, Otvos Mozes, candidat in colegiul pentru deputati din Baraolt.