Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a cerut, marti, trimiterea dosarului la CCR, invocand faptul ca doua ordonante de urgenta privind modificarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului sunt neconstitutionale. Astfel, au fost invocate exceptii la Ordonanta 66/2008 si OUG 97/2008.
Bolcas afirma ca ordonantele introduc diferente fata de legea initiala in ceea ce priveste marimea unui colegiu. "Aceste doua ordonante de urgenta modifica un text din legea 35/2008 in care se precizeaza ca diferenta de populatie din colegii nu poate sa fie mai mare de 30%. In schimb, in celelalte acte privind delimitarea colegiilor uninominale se precizeaza ca <<de regula>>, diferenta nu poate sa fie mai mare de 30 %, ceea ce duce la dezechilibrarea colegiilor", a afirmat Bolcas.

Liderul PRM a spus ca, daca CCR le va da castig de cauza in ceea ce priveste exceptia invocata pe cele doua ordonante, toata legislatia privind delimitarea colegiilor uninominale ar fi afectata."Se festeleste tot", a declarat Bolcas pentru NewsIn.

Tot marti, Lucian Bolcas a mai cerut inca o data Curtii de Apel Bucuresti suspendarea Hotararii de Guvern privind colegiile uninominale, dar cererea aceasta i-a fost respinsa ca inadmisibila.
Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti,cererea PRM de anulare a hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Termenul initial in acest proces privind anularea hotararii fusese stabilit pe 11 noiembrie, dar PRM a cerut ca judecarea sa aiba loc mai devreme, solicitare care a fost aprobata.