Luptatori, actori, sportivi, politicieni mai noi sau mai vechi
Prima ar fi aceea a vedetelor din lumea muzicii, teatrului si sportului, pentru atragerea carora liderii politici s-au luptat din greu. PNL a reusit sa-i inroleze pe actorii Mircea Diaconu si Florin Calinescu, pe cantaretii Dida Dragan si Nicolae Furdui Iancu, dar si pe cunoscutul comentator sportiv Cristian Topescu. PSD si PC i-au cooptat pe interpreta Luminita Anghel si cantautorul Victor Socaciu, dar si pe regizorul Sergiu Nicolaescu, in vreme ce Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman i-au adunat la startul cursei electorale pe Mihai Constantinescu si Ionut Dolanescu, dar si pe naistul Gheorghe Zamfir. Democrat-liberalii i-au convins si ei pe atleta Doina Melinte si pe actorul Tudorel Filimon, iar Gigi Becali i-a pus de-a valma pe listele PNG pe luptatorul K1 Catalin Zmarandescu, pe cantareata de muzica populara Valeria Peter Predescu si pe actorul Ion Dichiseanu.

A doua categorie ii cuprinde pe politicienii cu greutate, iar aici listele sunt populate cu nume precum Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu, Radu Berceanu sau Corneliu Vadim Tudor. A treia categorie este formata din oamenii de afaceri dispusi sa cotizeze din plin la pusculita formatiunii contra unui mandat de parlamentar: de exemplu, Silviu Prigoana (pentru PD-L) sau Robert Negoita (pentru PSD).

In a patra categorie intra migratorii politici precum Ioan Talpes (fost pesedist, actualmente democrat-liberal), Petre Roman (fost pedist, candidat pe lista PNL) si Florin Anghel (fost conservator, fost presedinte al Partidului National Democrat Crestin, in prezent candidat al PD-L). In fine, a cincea categorie cuprinde candidatii "anonimi": atat sefii de directii, oficii si autoritati care nu sunt cunoscuti la "centru", dar se bucura de notorietate in plan local, dar si nume total necunoscute, puse pe liste in colegiile noncombat.