„Candidatul independent a depus un singur exemplar original al listei sustinatorilor, in celelalte 3 dosare depunand copii legalizate de notarul public. Acesta a motivat ca a prezentat intr-un singur exemplar original listele cuprinzand sustinerile si semnaturile de adeziune, prin faptul ca era dificil sa adune atat de multe semnaturi, avand in vedere numarul mare de semnaturi necesar colegiului 2 Senat din circumscriptie”, se arata in motivarea deciziei BEJ.

Avocatul a spus ca va contesta decizia BEJ deoarece, potrivit legii, orice copie a unui act legalizat la notariat este echivalent cu originalul. Kincses a mai spus ca legea electorala electorala prevede obligativitatea depunerii a patru exemplare a listelor de semnaturi la inregistratrea candidaturii, dar nu spune ca o copie legalizata a listelor respective nu poate fi acceptata. „Este oricand de preferat sa ai originalul si trei copii legalizate, decat patru liste originale in care se pot strecura si greseli.

Aceasta prevedere a legii a fost introdusa fie din prostie, fie cu intentia de a-i incurca pe candidatii independenti. Daca am adunat un rand de semnaturi asta inseamna ca persoana respectiva a fost de acord sa ma sustina”, a spus Kinsces.
Avocatul spune ca va castiga in instanta dreptul de a candida deoarece „instantele de judecata pot fi mult mai obiective in aceasta privinta decat in birou electoral”.

Kincses Elod, fost presedinte al UDMR Mures pana in 2000 a vrut sa candideze in acelasi Colegiu Electoral cu Marko Bela, 2 Senat, in zona Sovata.