Una dintre candidaturile respinse aprtine avocatei Diana Hrezdac, care dorea sa candideze in Colegiul nr. 1 Cluj-Napoca pentru Senat din partea Partidului Popular si al Protectiei Sociale (PPPS), insa avea doar 28 de ani, iar pragul minim de varsta pentru a deveni senator este de 33 de ani. Candidatura lui Claudiu Magurean pentru Colegiul nr. 4 Cluj-Napoca la Camera Deputatilor, tot din partea PPPS, a fost validata.

Cei doi candidati au venit la BEJ marti seara in jurul orei 22.00, cu doua ore inainte de expirarea termenului legal de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare.

A doua candidatura respinsa de BEJ Cluj a fost a conservatorului Ionel Roman, care a revendicat Colegiul nr. 2 Cluj-Napoca pentru Senat, in locul fostului lider al PC Cluj, Decebal Manole Bogdan, care s-a retras din cursa in ultimul moment. Roman a afirmat ca locul revine PC, in baza intelegerii Aliantei PSD+PC Cluj.

BEJ Cluj a respins dosarul pentru ca PSD Cluj depusese deja, cu cateva zile inainte, dosarele celor 14 candidati, iar in colegiul lasat liber de Bogdan Decebal Manole, a fost validat de Biroul Perlament al filialei profesorul universitar Vasile Cozma, membru PSD.