"Mi-au respins candidatura pe motiv ca ei mi-au cerut patru exemplare originale ale listelor de semnaturi, iar eu am depus exemplarul original si celelalte trei erau copii legalizate la notar foaie cu foaie", a explicat Sandru, precizand ca va ataca in instanta decizia BEM.

Potrivit unei ordonante de guvern referitoare la alegeri (OUG 97/2008), candidaturile trebuie insotite de patru dosare continand fiecare, printre altele, cate o lista in original a sustinatarilor. Lavinia Sandru a precizat insa ca in cazul in care nu va avea succes in prima instanta va da guvernul in judecata, considerand ca ordonanta este neconstitutionala, incalcandu-i dreptul de a candida.

Lavinia Sandru a anuntat, marti, ca a demisionat din PIN si va candida independent pentru un mandat de deputat in colegiul 22 din Capitala, motivand ca aceasta este singura sansa de a ajunge in Parlament, pentru ca partidul nu poate trece pragul electoral.

"Candidez independent pentru ca este singura sansa de a ajunge in Parlament. PIN nu-si poate imagina ca ar putea sa obtina 6 mandate de deputat si 3 mandate de senator pentru a intra in Parlamentul Romaniei, pentru ca, pe de o parte, nu am facut intelegeri cu partidele politice mari, asa cum au facut partidele mari intre ele, iar celalalt motiv e de natura financiara, nu avem banii altor partide", a sustinut Lavinia Sandru.

Colegiul ales de Lavinia Sandru se afla in sectorul 5 al Capitalei, in zona Cotroceni, zona in care fostul lider PIN sustine ca se bucura de notorietate. "Am ales colegiul din Cotroceni pentru ca acolo sunt oameni civilizati, care pun mai mult pret pe scoala decat pe bani, care pun mai mult pret pe muzica buna decat pe manelele, nu vreau sa-i jignesc pe altii dar asta a fost criteriul dupa care mi-am ales colegiul", a spus Sandru.

Sandru a precizat ca, de joi, s-a apucat, alaturi de colegii sai din PIN, de strans semnaturi pentru sustinerea candidaturii sale, si a reusit sa adune peste 2.300 de semnaturi, in conditiile in care are nevoie de minim 2.000 pentru a putea candida.