Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, astazi, ca PSD a finalizat toate listele de candidati la alegerile parlamentare iar pentru colegiul SUA-Canada, candidatul PSD pentru functia de deputat este Ana Birchall.

In colegiul din Vaslui unde fusese desemnata initial Ana Birchall va candida fostul ministru al Muncii Marian Sarbu.

Prim-vicepresedintele organizatiei judetene PSD Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, sambata, ca Marian Sarbu a fost dorit la Vaslui deoarece are o bogata experienta politica. "Marian Sarbu a fost timp de doua legislaturi ministru, a promulgat legi si se bucura de notorietate. De asemenea, ni l-am dorit pe listele noastre pentru ca are o activitate politica bogata, este unul dintre cei mai vechi membri PSD. Ne bucuram ca a ales sa candideze pe listele judetului Vaslui, de fapt si el ne-a dorit si noi l-am vrut”, a spus prim-vicepresedintele PSD Vaslui.

Pe 26 septembrie, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat ca Ana Birchall s-a retras de pe listele PSD Vaslui de la parlamentare, spunand ca doar ea poate preciza motivele acestei decizii. In septembrie, asupra acesteia a planat suspiciunea ca ar fi protagonista unui filmulet porno postat pe internet. Saptamana trecuta, Birchall a dat publicitatii o expertiza legala care ar dovedi ca nu ea este personajul din respectiva inregistrare. Tot atunci, seful departamentului de educatie din PSD a anuntat ca nu renunta sa candideze la Vaslui si le-a cerut liderilor PSD sa o sprijine pentru aceasta candidatura. Presa a relatat ca, in contextul acestui scandal, Birchall ar fi fost dispusa sa nu mai candideze in Romania, ci pentru un colegiu de deputat din diaspora care sa-i reprezinte pe romanii din SUA, tara in care a studiat si lucrat.