E pentru prima data cand sunt implicat direct intr-o campanie electorala. Am intrat pe ultima suta de metri in competitie alaturi de unchiul meu (Gheorghe Becali, n.r.). Nu stiu cati bani voi investi, voi investi atat cat trebuie. Stiti cum e, trebuie sa razbim in politica asa cum am razbit si in familie”, a declarat, luni, pentru NewsIn, Cristi Becali.

Nepotul lui Becali va candida in colegiul cinci, in zona orasului Pascani, contracandidatii sai fiind inginerul constructor Valerica Andronache (PD-L), omul de afaceri Vasile Gaboran si fostul primar al Pascaniului Neculai Ratoi (PSD). Gheorghe Becali si-a depus candidatura in colegiul sase, situat in nordul judetului Iasi, unde va concura cu omul de afaceri Gheorghe Cretu (PD-L), directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, EugenTicau (PNL) si actualul deputat Anghel Stanciu (PSD).

Printre candidatii PNG Iasi se mai afla directorul general al Avicola SA Iasi, Corneliu Rosu, patronul echipei de baschet masculin Poli Millenium Center, Sorin Balanescu, un fost presedinte al clubului Politehnica Iasi, Vasile Drutca, un fost deputat PDSR in legislatura 1992-1996, Valentin Soroceanu si un fost primar comunal din judetul Iasi, Mihai Plumbu. De asemenea, pe lista se mai afla si un fost lider al galeriei Politehnicii Iasi, Catalin Anechitoaiei.

Pe lista PNG Iasi figureaza 11 ieseni, trei bucuresteni, doi nemteni si un doljean.