Decebal Manole Bogdan a spus ca nu comenteaza decizia, insa presedintele PSD Cluj, Vasile Soporan a declarat, astazi, ca este vorba de o decizie personala a liderului PC. "Domnul Manole Bogdan a invocat motive personale. Ieri (duminica, 19 octombrie), Biroul Permanent al Organizatiei Judetene a luat decizia de inlocuire. Domnul profesor Vasile Cozma a fost desemnat a candida in colegiul numarul 2, Senat, in municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Vasile Soporan.

Potrivit lui Soporan, Cozma a fost consilier judetean, decan al Facultatii de Medicina Veterinara. Seful filialei PSD Cluj a mai afirmat ca se asteapta sa obtina la alegerile parlamentare un scor de 30%, dupa redistrubuire. "Cred ca vom obtine un scor de peste 25%, iar acest scor de peste 25% va insemna la redistribuire peste 30%. Practic, mai mult de trei deputati si mai mult de un senator”, a mai spus liderul filialei.

Candidatii PSD Cluj la alegerile parlamentare din luna noiembrie sunt, pentru Camera Deputatilor, Teodor Pop Puscas, Laura Pop, Mircea Jorj, Virgil Pop, Ilarie Ivan, Cornel Itu, Vasile Soporan, Ucu Faur, Iosif Zagrean si Viorel Morar. Pentru Senat, candidaturile sunt Iosif Bolovan si Vasile Cozma, pentru cele doua colegii din Cluj-Napoca, respectiv Vasile Puscas si Alexandru Cordos pentru celelalte doua.

PSD Cluj a avut dificultati in desemnarea candidatilor, initial organizatia dorind sa il aiba drept candidat pe liderul PIN,Cozmin Gusa – care a spus ca sprijina organizatia, dar nu avea "niciodata de gand sa candideze din partea social-democratilor" – si pe deputatul independent de Cluj Mircia Giurgiu, care a decis sa candideze din partea PD-L. In locul lor au fost pusi pe lista Teodor Pop Puscas, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, respectiv purtatorul de cuvand al organizatiei, Mircea Jorj. De asemenea, dupa ce organizatia judeteana a aprobat lista, Constantin Corega, candidat pentru colegiul 1 Senat a anuntat ca se retrage din cursa.