"Mergeti la oameni, le pre­zentati programul nostru de guvernare si apoi cu degetul aratator de la mana stanga va bateti usor obrazul si spuneti: sa le fie rusine celor de la PD-L si PNL pentru ce au fa­cut" si-a invatat Miron Mi­trea, coordonatorul cam­pa­niei PSD, colegii din partid. Sloganul "Sa le fie rusine!" al pesedistilor se doreste o re­plica la "Sa traiti bine!" al pre­sedintelui Traian Basescu. "PD-L este adversarul stra­tegic in timp ce PNL este ad­ver­sarul ideologic", a sustinut Mitrea. El le-a prezentat so­cial-democratilor si un "ghid antifrauda", care sa ii ajute sa depisteze eventualele nereguli ale scrutinului.

Miron Mitrea a inceput sa-si instruiasca colegii pentru campania electorala si le-a furnizat acestora primele sfaturi pentru a castiga alegerile parlamentare. Arma secreta a pesedistilor va fi degetul aratator de la mana stanga. Astfel, dupa ce candidatul social-democrat se va duce printre oameni, unde va vorbi de stabilitatea pe care o va asigura PSD, le va promite 1000 de kilometri de autostrada, 1000 de lei salariul minim pe economie, energie ieftina si subventii majore pentru agricultura, isi va ridica degetul aratator, isi va bate usor obrazul si se va uita in ochii alegatorului pentru a-i transmite: "Sa le fie rusine celor de la PD-L si PNL!".

Pesedistii sunt convinsi ca gestul va avea mare impact si poate concura cu succes celebrul "Sa traiti bine!", care l-a ajutat pe Traian Basescu sa castige alegerile din 2004. In privinta competitorilor, Mitrea le-a spus pesedistilor ca trebuie sa-i atace si pe liberali si pe pedelisti. Cu toate acestea, PD-L a fost definit drept adversarul strategic, in timp ce liberalii au fost trecuti la capitolul adversari ideologici. Pentru a veni in sprijinul colegilor, Mitrea le-a transmis acestora machete privind materialele necesare alegerilor parlamentare.