Cu acest prilej, au fost semnate, in premiera, la scena deschisa, contracte politice intre candidatii de pe cele trei colegii pentru Senat si cinci pentru Camera Deputatilor si primarii, cu preponderenta liberali, din 34 de localitati aferente acestor colegii. "Este un angajament in care candidatii se obliga ca in mandatul lor sa rezolve, punctual, cateva proritati ale comunitatilor respective. Aceste contracte urmeaza sa fie afisate la primarii si vor ajunge si la cetateni", a declarat liderul PNL Valcea, deputatul Emilian Francu. Acesta i-a invitat si pe primarii celorlalte formatiuni politice sa semneze aceste contracte, menite, in opinia liberalilor, sa duca la dezvoltarea celor 89 de localitati valcene, indiferent de culoarea politica a edililor.

Pentru cele trei colegii la Senat vor candida actualul deputat Emilian Francu (colegiul Nord-Horezu), Adranel Cotescu, director general in Ministerul Transporturilor, pe Colegiul Ramnicu Valcea si medicul Gheorghe Folea, in colegiul Dragasani-Balcesti.

La Camera Deputatilor vor candida, in colegiul Balcesti, Catalin Harnagea, fost director SIE, in colegiul Dragasani - Zvetlana Proteasa, actual secretar de stat pentru Invatamant preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, iar in colegiul Nord - profesorul Cristian Buican. Pentru colegiul Ramnicu Valcea -Nord a fost desemnat Gheorghe Ionita, presedintele Agentiei Nationale pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD), iar pe Colegiul Ramnicu Valcea-Sud Ion Nicolae, inspector-sef al Inspectoratului in Constructii Valcea.

Emilian Francu a spus ca obiectivul PNL Valcea este de a obtine doua locuri de deputat si unul de senator.