"In Parlament se fac intelegeri intre partide care s-au injurat multe luni. Aceasta atitudine tine de lupta politica. Noi nu suntem asa. Daca luati declaratiile UDMR, veti vedea ca noi nu am injurat pe nimeni, chiar daca am facut unele declaratii mai critice. Sunt convins ca dupa alegeri nu vor conta aceste declaratii, ci rezultatul si ceea ce pui pe masa”, a spus Borbely.

El afirmat ca, in campanie electorala, "fiecare incearca sa aiba declaratii mai interesante". "PSD este o formatiune politica puternica si ma bucur ca se ocupa de noi. Aceste declaratii arata ca deja campania a inceput si fiecare incearca sa aiba declaratii mai interesante, sa apara in presa”, a adaugat Borbely. Liderul maghiar a spus ca este convins ca in Teleorman sau Giurgiu social-democratii nu au interes sa faca astfel de declaratii.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, dar si seful de campanie al formatiunii, Miron Mitrea, au declarat, zilele trecute, la Targu Mures, ca nu vor face alianta cu UDMR. "Partidul nostru, Alianta noastra, se pregateste sa castige alegerile, sa facem Guvernul singuri. De aceea pur si simplu nu suntem interesati. Intrebarea ar trebui adresata celor de la PD-L, care deja dau semnale de apropiere de UDMR si, in disperare de cauza pregatesc tot felul de solutii de avarie”, a raspuns Geoana cand a fost intrebat daca formatiunea sa ar guverna impreuna cu UDMR. La randul sau, Miron Mitrea a declarat ca nu exclude varianta ca, in cazul in care social democratii vor alcatui viitorul guvern, din acesta sa faca parte si UDMR, adaugand insa ca Uniunii i-ar prinde bine "o perioada de opozitie", care ar ajuta-o sa "se clarifice". "UDMR a tot stat la guvernare si o perioada de opozitie ii va ajuta sa se clarifice. Trebuie sa se obisnuiasca si cu opozitia, fiecare partid trece prin asta. Ei au reusit performanta sa nu treaca prin opozitie”, a afirmat Mitrea.