Desi a fost propulsat de PNL, Ioan Zaharia, sustine ca a fost "apolitic" in perioada cand a fost prefect, iar PD-L este singurul partid pe listele caruia putea candida. "In urma unei analize serioase am decis sa candidez pentru PD-L. Cred ca ca am luat cea mai buna decizie, atat pentru mine, cat si pentru partid. Dupa o lunga chibzuinta m-am decis sa candidez. Ma bucur ca fac parte din echipa PD-L, formata din oameni seriosi si competenti”, a declarat joi, Ioan Zaharia.

Presedintele PD-L Vaslui, Corneliu Mihalache, fost lider al PNL Vaslui, sustine ca noul candidat PD-L Ioan Zaharia este un om deosebit caruia nu i se poate reprosa nimic. "Domnul Zaharia este un om integru, ma bucur ca face parte din echipa PD-L pentru ca are o atitudine serioasa si echilibrata”, a declarat Mihalache, care cadideaza, la randul sau, pe colegiul senatorial Vaslui.

Zaharia a demisonat la inceputul acestei luni din functia de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului, din motivele personale.