"Partidul nostru, Alianta noastra, se pregateste sa castige alegerile, sa facem Guvernul singuri. De aceea pur si simplu nu suntem interesati. Intrebarea ar trebui adresata celor de la PD-L, care deja dau semnale de apropiere de UDMR si, in disperare de cauza pregatesc tot felul de solutii de avarie”, a afirmat Geoana.

Intrebat ce va face daca totusi PSD va fi nevoit sa accepte UDMR ca partenera in guvernare si pana unde este dispus sa mearga cu concesiile, liderul PSD a raspuns ca sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac. "Lucrurile sunt foarte simple: sunt lucruri care tin de interesul national romanesc, de respectarea Constitutiei, a drepturilor omului - acestea nu se pot negocia. Am sa consider intodeauna ca orice forma de creare de enclave etnice in Romania este ilegala si neconstitutionala. O guvernare PSD nu va ezita sa foloseasca instrumentele legale si statale pentru a impiedica astfel de evolutii. In rest, fata de lucrurile care sunt normale si firesti in Europa, toata deschiderea, dar este o limita pe care nu putem sa o trecem. Nu suntem interesati de nicio discutie pe teme care tin de interesul national romanesc”, a afirmat Geoana.

Mircea Geoana a mai declarat ca, incepand de anul viitor, PSD va initia o dezbatere publica pe tema reorganizarii administrative a tarii. "Pana in 2013 nu putem umbla la actuala forma, dar incepand cu anul viitor vom initia o dezbatere publica. Care va dura cam un an, apoi inca vreo patru procesul propriu zis. Nu stiu cum va fi, dar ma gandesc ca vor fi regiuni care vor trece Carpatii”, a spus Geoana.

UDMR a sprijinit, intre 2000 si 2004, guvernarea PSD.