Purtatorul de cuvant al PD-L nu a putut, totusi, preciza colegiile pentru care Talpes si Ionescu isi vor depune candidatura.

In mai 2005, imediat dupa demisia sa din PSD pe listele caruia fusese ales senator, fostul consilier al lui Ion Iliescu a mers la Cotroceni pentru a-l asigura pe presedintele Traian Basescu de sustinerea sa."Am vrut sa-i spun ca voi actiona ca un independent si ca se poate baza pe mine in ceea ce priveste sustinerea actiunilor statului, sustinerea tuturor miscarilor, a tuturor actiunilor care vor genera democratie si integrare europeana", declara la vremea respectiva Ioan Talpes. Ulterior, Talpes a infiintat UPSC, revendicandu-se ca partid popular, la fel ca PD-L.

Numele fostului director al SIE a fost vehiculat si printre candidatii PSD. Astfel, Jurnalul National cita, in luna septembrie, surse social-democrate, care sustineau ca senatorul Ioan Talpes ar fi avut discutii cu liderul PSD, Mircea Geoana, privind fuziunea UPSC - partidul pe care l-a fondat, cu PSD si candidatura lui Talpes intr-un colegiu din Caras-Severin.

Razvan Ionescu a fost deputat PSD in legislatura trecuta si presedinte al comisiei parlamentare de aparare si un apropiat al lui Adrian Nastase.