"UDMR a tot stat la guvernare si o perioada de opozitie ii va ajuta sa se clarifice. Trebuie sa se obisnuiasca si cu opozitia, fiecare partid trece prin asta. Ei au reusit performanta sa nu treaca prin opozitie”, a afirmat Mitrea.

Mitrea a spus ca PSD nu se gandeste deocamdata la aliante postelectorale. "Noi avem o strategie destul de simpla in aceasta campanie. Nu ne gandim la aliante postelectorale sau daca ne gandim nu le negociem. Este foarte important sa asiguram stabilitatea in Romania, iar guvernele stabile sunt monocolore. Principala noastra tentatie este sa obtinem o majoritate si sa formam singuri guvernul. Asta ar insemna maximum de stabilitate politica”, a spus Mitrea.

In cazul in care ar fi necesara o alianta, Mitrea considera ca ar fi bine ca aceasta sa fie formata din partide cu pondere electorala diferita. "Cu cat exista un partid mai puternic intr-o alianta, cu atat alianta este mai stabila. Refacerea Aliantei D.A ar fi maximum de instabilitate pe care poate sa-l ofere clasa politica romaneasca”, a spus Mitrea. Acesta considera ca instabilitatea politica poate genera o criza economica.

"Politicienii spun ca Romania nu va importa criza financiara, dar eu cred ca risca sa o importe. Sistemul bancar este foarte solid fata de alte sisteme bancare, Bursa noastra nu este solida, dar nici nu este foarte importanta pe piata, dar daca statul nu va stii sa sprijine economia, putem sa importam aceasta criza. Instabilitatea politica poate duce la asta”, a afirmat politicianul.

Miron Mitrea se afla la Targu Mures pentru a instrui echipele de campanie si candidatii PSD din judetele Arad, Bihor, Covasna, Harghita, Hunedoara, Timis si Mures. In aceasta dupa-amiaza va sosi la Targu Mures si presedintele PSD, Mircea Geoana.