Cioroianu a precizat ca decizia a fost luata in Biroul Permanent Central ca urmare a faptului ca rezultatele alegerilor locale in Timis au fost slabe. "In aceste conditii se pot sugera de la centru candidaturi. Colegiul in care va candida Anton Anton acopera zona universitara din Timisoara si, practic, nu s-a dorit scoaterea lui Viorel Coifan de pe lista. Am avut o discutie cu domnul Coifan, zilele urmatoare vom definitiva pozitia lui", a declarat presedintele interimar al PNL Timis, Adrian Cioroianu.

La randul sau, Viorel Coifan a declarat ca poate lua in considerare o candidatura independenta in cazul in care va fi scos de pe listele PNL. "Eu nu am primit nicio comunicare oficiala in acest sens. Candidatura mea independenta este o optiune pe care o voi adopta sau nu in functie de ce se va intampla in zilele urmatoare", a spus Coifan.

Viorel Coifan s-a mai aflat la un pas de a fi scos de pe listele PNL in aceasta vara, cand locul lui ar fi putut fi luat de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Nicolae Robu. La acel moment, Coifan dadea ca sigura candidatura sa ca independent in cazul in care nu mai figura pe lista PNL pentru alegerile uninominale.