Cel mai tare din parcare - PSD

Cel mai bogat partid, la ora actuala, din competitia pentru guvernare este chiar ‘socialistul’ PSD. Sustinatorii paturii mai de jos a societatii au avut grija sa aiba, in constitutia partidului, resurse suficiente. Politicienii socialisti - democrati nu se pot plange de criza economica ce bate la poarta tarii de cateva saptamani, acestia adunand, in timp, averi considerabile. Astfel, in randul PSD-istilor candidati pentru alegerile din 30 noiembrie se numara:

  • Dan Voiculescu - acesta avand o avere de un milliard de dolari.
  • Robert Negoita - cu o avere de 350 de milioane de dolari.
  • Liviu Brailoiu - acesta a strans o avere de 40 de milioane de dolari.
  • Anghel Iordanescu - care are o avere de 20 de milioane de dolari.
  • Dan Ioan Popescu - ceva mai modest, cu doar 15 milioane de dolari.

Nici ceilalti nu se lasa mai prejos

  • Locul 2: PD-L

Pe locul doi, la mare distanta de socialisti-democrati, se afla PD-L. Nici bugetul politicienilor din acest partid nu sta foarte rau, dintre bogatii partidului remarcandu-se Silviu Prigoana, cu o avere estimata la 150 de milioane de dolari.

Un alt PDL-ist instarit, care candideaza la alegerile din aceasta toamna, este Dorel Onaca cu o avere mai modesta, de doar 18 milioane de dolari.


  • Locul 3: UDMR, PNL si PNG

Pe locul trei se afla UDMR, in a carui ograda se afla Verestoy Attila cu o avere de aproximativ 82 de milioane de dolari.

Nici presedintele Marko Bela nu se lasa mai prejos, averea acestuia se constituie din mosteniri de terenuri si apartamente pe langa care, Marko detine si 10.000 de lei, 6.853 de dolari si 16.000 forinti in conturi bancare.

Pe ultima treapta a podiumului se mai afla, alaturi de UDMR, PNG si PNL. Din PNL, se remarca premierul Calin Popescu Tariceanu cu o avere estimata la 30 de milioane de dolari.

Si PNG-ul se situeaza printre fruntasii partidelor, insa nu prin numarul mare de bogatasi din partid, ci prin averea unuia singur, si anume presedintele PNG, Gigi Becali. Acesta se situeaza pe locul trei doar datorita numarului redus de milionari, pentru ca daca ar fi sa ne luam dupa averea patronului de la Steaua (de circa 3 miliarde de dolari), PNG-ul ar ocupa cu mandrie prima treapta a podiumului.