Deputatul Gabriel Oprea si-a facut publice masuriledin programul sau, care sa conduca la consolidarea autoritatii statului si cresterea increderii cetateanului in structurile de ordine si siguranta publica. Chiar daca s-a ferit sa se declare “oficial” viitorul ministru al PSD, Oprea a lansat fatis destule promisiuni potentialilor subalterni: salarii mai mari, dotari corespunzatoare, echipamente si tehnica militara de ultima generatie si legi care sa-i protejeze in actiunile comunitare.

R.: V-am urmarit, mai devreme, prezentand Strategia PSD pe domeniul apararii si sigurantei nationale. Va pregatiti sa preluati un portofoliu ministerial care sa vizeze acest domeniu ?

G.O: Ceea ce pot sa va spun sigur este ca sunt presedintele Departamentului de Aparare, ordine publica si siguranta nationala al PSD. Din aceasta postura, am prezentat aspectele principale privind ordinea publica, cu mesaje concrete catre cetatean si institutiile abilitate. Cetatenii isi doresc ca ei si familiile lor sa fie in siguranta, iar pentru acest lucru toate institutiile din domeniu: politie, jandarmerie, politie comunitara, din sistemul juridic-parchet, instante - trebuie sa colaboreze. E timpul ca legea sa fie aplicata in folosul cetateanului. Noi nu ne dorim, nici pe departe, un stat politienesc, dar nici un stat minimal, ci vrem un stat al legii, pe care toti cetatenii sa-l respecte. Pe de alta parte, am atras atentia ca suntem exportatori de securitate, suntem membri ai NATO, ai UE… Romania participa la misiuni de pace, dar si la actiuni impotriva terorismului. Or, din acest punct de vedere, nu putem trece cu vederea dotarea slaba a militarilor nostri si, cred ca aici, ca factori politici decidenti, trebuie sa intervenim, ca sa-i echipam cu tehnica de ultima generatie. As spune ca, daca Romania in NATO este in siguranta, soldatii nostri nu sunt…

R.: Revin la intrebare: de regula sefii de departamente au prima sansa de a fi, ulterior, nominalizati la portofolii din domeniul respectiv... Dvs. pentru care portofoliu sunteti vizat: MIRA sau MApN ?

G.O: Ceea ce pot sa va spun este ca sunt seful Departamentului de Aparare al PSD. In rest, trebuie intai sa castigam alegerile si pe urma, primul-ministru, care sunt convins ca va fi Mircea Geoana, va nominaliza cele mai competente persoane din PSD. Repet, inca o data, conduc acest departament.