Nu a stiut nimeni sa imi explice ce se intampla in cazul in care nimeni nu ajunge sa primeasca peste 50% din voturile directe. Atunci vine un sistem de calcul foarte complicat pe care nu mi l-a putut explica nimeni clar, dintre reprezentantii de varf ai tuturor partidelor, din Bucuresti. Astfel se poate ajunge la surprize, care nu sunt placute pentru nimeni. Sper sa nu se intample, dar se poate”, a declarat Kastner in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj, organizata la sediul filialei PSD.

Aceasta a mai afirmat ca pe agenda publica nu ar mai trebui sa exista dezbateri privind oportunitatea legii votului uninominal, ci, mai degraba, pe teme privind continutul ei.

In timpul vizitei mele in Romania am constatat ca multa lume vorbeste despre acest sistem de vot, nimeni nu a putut sa mi-l explice foarte clar si acest lucru se rasfrange si asupra votantilor/.../Eu cred ca nu ar trebui sa discutam mult despre acesta noua lege electorala, ci despre continuturile care trebuie mijlocite”, a declarat vicepresedintele Bundestagului.

Vicepresedintele Bundestagului a vizitat joi municipiului Cluj-Napoca. Susanne Kastner a avut o intalnire cu primarul Emil Boc in cursul diminetii, cu rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), Andrei Marga, iar ulterior a avut o discutie cu reprezentantii PSD Cluj.