Partidul lui Becali a pus la cale o „strategie secreta“ prin care sa profite de uninominal pentru a intra in Parlament. Sistemul de vot uninominal spune ca un partid devine parlamentar daca obtine 5% din voturi la nivel national sau daca obtine 6 mandate de deputat si 3 de senator. Or, in aceste conditii, Gigi Becali isi va concentra eforturile in campanie pe 9 colegii uninominale, „secretul“ strategiei constand in cantitatea impresionanta de bani care va fi revarsata asupra alegatorilor din aceste colegii.

Becali este deja cunoscut pentru faptul ca arunca cu teancuri de euro in electorat, dar pentru ca PNG sa aiba 9 parlamentari, efortul financiar va fi mai mare decat cel care a fost necesar pentru rebransarea la reteaua de curent electric a locuitorilor din Zabrauti.

Intrebat la cat estimeaza bugetul partidului pentru alegerile din noiembrie, seful de campanie al PNG, Viorel Tudorache, a declarat pentru Cotidianul: „Poate sa fie si 10 milioane, poate sa fie si 30 de milioane! Nu va spun cat e, oricum!“. Tudorache, care el insusi candideaza pentru Camera Deputatilor in Colegiul 8 din sectorul 2, in Bucuresti, gestioneaza de un an cheltuieli masive facute pentru stimularea electoratului din Capitala.

„De un an dau pachete cu mancare la 22.400 de oameni. Nu am facut un calcul cat a costat, dar banii sunt pe Fundatia Becali, nu de la partid“, a declarat Tudorache, in al carui colegiu, care acopera zona Iancului - Muncii, PNG s-a oferit sa plateasca si facturile la intretinere. „Tot pe fundatie, nu pe partid“, a explicat Tudorache, care a precizat ca, in schimbul pachetelor cu mancare si al facturilor platite, oamenii trebuie sa devina membri PNG. Si ca toti cei 22.400 de beneficiari ai generozitatii partidului sunt membri PNG, numai in sectorul 2 avand 14.000. „Luna asta nu le-am mai dat mancare, dar le dam luna viitoare, 10 pui si cate 3 kile de ulei, faina, zahar, sa aiba ce sa puna pe masa“, a spus candidatul, care a aratat ca aceeasi strategie va fi aplicata in mai multe colegii.