"Asa cum spune legea, un partid poate sa intre in Parlament daca are la sfarsitul alegerilor cel putin trei oameni la Senat pe primul loc si cel putin sase oameni la Camera Deputatilor pe primul loc. Ei, din 456 de colegii, incluzand aici si pe cele din diaspora este la mintea cocosului ca Partidul Romania Mare va avea cel putin noua locuri intai", a declarat miercuri liderul PRM Corneliu Vadim Tudor .

In ceea ce priveste listele candidatilor, presedintele PRM a declarat ca acestea nu s-au finalizat inca, deoarece in sapte judete nu s-au definitivat candidaturile. Un alt motiv ar fi, potrivit lui C.V. Tudor, faptul ca s-au anuntat multi doritori din partea PSD si PNL care nu nu figureaza intre candidaturile proriilor partide.

"S-au mai ivit si alte dorinte de la Uniunea Nationala Vatra Romaneasca, sunt multi oameni de valoare acolo care vor sa candideze, in special in Ardeal. Sunt multi care l-au urmat pe Ion Sasu, fostul presedintele PSM, sunt foarte multi oameni care vin de la Alianta Socialista, sunt si multi ecologisti si nu va ascund ca mai sunt si alti membri de valoare de la partidele care si-au definitivat listele, dar nu au vrut sa-i cuprinda si ma refer chiar la parlamentari din PSD si PNL, care vor sa candideze sub sigla Romania Mare" a precizat Corneliu Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor a spus ca nu-i va nominaliza pe candidati pana la definitivarea listelor, dar i-a mentionat pe cativa membri cu notorietate care vor candida pentru PRM in diverse colegii de deputat si senator din tara: Ilie Ilascu (senator pentru colegiul din diaspora din Bucovina si Basarabia), Angela Buciu (Maramures), Verginia Vedinas, Constantin Gaucan, Viorica Moisoi, Radu Comanici si Nati Meir.

Presedintele PRM a mai precizat ca inca se poarta negocieri cu Oana Zavoranu si cu Irina Loghin. Desi aceasta din urma si-a anuntat neparticiparea la alegeri din motive medicale, dar Corneliu Vadim Tudor a declarat ca a rugat-o pe Verginia Vedinas sa poarte discutii cu ea pentru a reveni asupra decizie sale.

In ceea ce o priveste pe Oana Zavoranu, C.V. Tudor a declarat ca va discuta cu ea in urmatoarele zile si "daca va dori Oana Zavoranu va candida unde doreste ea".