Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a trimis saptamana trecuta o circulara catre organizatiile partidului, solicitandu-le sa achite la centru o taxa de 275 de milioane de lei vechi, adica aproape 7.000 de euro, pentru fiecare candidat la Parlament. Unii candidati au primit cu indignare aceasta noua sarcina primita de la centru, mai ales cei care au colegii in teritoriu, unde, spun ei, „centrul nu-i ajuta cu nimic“ si unde oricum sunt obligati sa adune foarte multi bani pentru a-si sustine propria campanie, uninominalul dovedindu-se deja foarte costisitor pentru buzunarele lor.

„Nu le dau nici un ban la centru. Ce fac cei de la centru pentru mine? Am si asa cheltuieli mari, trebuie sa platesc materiale promotionale, trebuie sa ii stimulez si pe primari ca, daca nu le dai bani, nu fac nimic pentru tine, chit ca sunt de la PSD“, declara ieri, pentru Cotidianul, unul dintre parlamentarii PSD, candidat pentru un nou mandat intr-un colegiu in Moldova. Publicitate

Nici candidatii cu notorietate ai PSD care au si functii la centru nu se arata dispusi sa bage mana in conturi pentru a da bani spre conducerea centrala a partidului. Madalin Voicu, candidat intr-un colegiu din Giurgiu, care a inteles ca trebuie sa isi achite singur contributia, sustine ca „nu are de unde sa scoata 7.000 de euro“, pentru ca deja il costa foarte mult propria campanie electorala.