"Un om mic m-a acuzat de impostura. (...) Traian Basescu nu are cum sa nu stie cat de intens si de eficient a fost programul meu in Spania si in Italia. Eu eram acolo la locul meu de munca, nu putea fi vorba despre o campanie. (...) Este o megaimagine a unui miniom", a replicat Roman acuzatiilor presedintelui, potrivit NewsIn.

Reprezentantul Guvernului a precizat ca deplasarea sa a costat mai putin de 3.000 de euro, calculand atat vizita in Spania cat si pe cea in Italia, iar pe cea a presedintelui a estimat-o la 100.000 de euro. Roman a precizat ca deplasarile sale in scop electoral nu vor fi finantate din bani publici.

Intors duminica dintr-o vizita de doua zile in Spania, unde a participat la congresul asociatiilor romanesti din diaspora, seful statului a criticat politizarea evenimentului, dar si lipsa de interes a Executivului fata de emigrantii romani.


Basescu l-a calificat pe Roman ca fiind un impostor care, in calitate de candidat al PNL pentru romanii din diaspora, s-a prezentat sub titlul de Inalt reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate.
Presedintele a criticat si lipsa de interes a Executivului fata de emigranti spunand ca, desi romanii trimit acasa sapte miliarde de euro pe an, statul nu investeste pentru asistenta lor decat 1,5 milioane de euro.

Citeste si:

"Eu nu spun ca acolo nu au fost partide sau organizatii care, in mod neinspirat, au afisat insemnele inregistrate ale vreunui partid, sau nu au fost partide care si-au afisat de asemenea insemnele culturale manifestate prin fluieraturi sau huidiueli - sunt insemnele lor - sau nu au fost impostori care, in calitate de candidati pentru romanii din diaspora, s-au prezentat sub titlul de inalti reprezentanti ai Guvernului roman pentru romanii din strainatate", a explicat Basescu, referindu-se pe rand la steagurile PD-L arborate la concertul de la Alcala de Henares, la grupurile care au huiduit si la candidatul liberal pentru romanii din diaspora, Petre Roman.

Basescu a justificat participarea sa la Forum ca o solicitare a romanilor din diaspora care, "vazand ca institutiile abilitate nu respecta legea si obligatiile pe care le au" fata de ei, au decis, in ultima instanta, sa-l invite pe seful statului.

Petre Roman a fost numit de premierul Tariceanu, in data 15 septembrie, Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate.