“Alegerile in Romania se castiga in functie de greutatea sacosei!”, sustinea recent Adriana Saftoiu, in cadrul conferintei Politica 2.0, contrazicand oportunitatea unei discutii despre politica si noile tehinici de comunicare online.

Bogdan Petre și Roxana Ionita candidati din parte a PNL , tin insa sa infirme aceasta supozitie si ne demonstreaza ca ei isi pot comunica mesajele politice in cel mai nonconformist mod cu putinta si anume pe internet, prin intermediul unui blog prin care vor sa se prezinte electoratului. Mai mult decat atat, cei doi si-au montat o camera web in apartament si transmit live scene din viata personala pe videoblog, amintind de emisiunea Big Brodher.

“Noi nu avem nimic de ascuns!”, sustin cei doi tineri. “Veti putea sa ne urmariti in permanenta la biroul nostru de acasa, prin intermediul unei camere video de internet careia ii vom schimba periodic pozitia. Asa ne puteti cunoaste mai in detaliu, in ipostaze autentice, din viata de familie si din pregatirea de acasa pentru candidatura noastra la aceste alegeri parlamentare. In general, vom fi acasa dupa orele 18”.

Optiunea tinerilor politicieni de a recurge la noile tehnici de comunicare, pare ca a fost oportuna, pentru ca ei au fost deja remarcati in blogosfera si in mass-media. Despre cei doi au scris Realitatea TV si cunoscutii bloggeri Marius Pahomi si Victor Kapra.